Telinea

Vaše mogućnosti su
NEOGRANIČENE

Potrebna Vam je pouzdana internet konekcija koja će ispuniti sve vaše potrebe?

TELINEA Vam omogućava brze i stabilne veze potpuno neovisno od postojeće telekomunikacione infrastrukture.

Telinea Vam nudi mogućnost gledanje televizije putem MMDS sistema koji pruža digitalnu televiziju sa preko 140 TV kanala sa podnapisima i Elektronskim Programskim Vodičem. Navedena usluga je dostupna na kompletnom Unsko Sanskom Kantonu kako i u općini Prijedor ili izaberite više od obične digitalne televizijeTelinea IPTV Magic box za kojeg Vam je potrebna samo internet konekcija

O MMDS sistemu:

MMDS (Multichannel Multipoint Distribution System) je već davno prihvaćena tehnologija na području SAD, Kanade i Dalekog Istoka a zadnjih nekoliko godina, tehnologija se je uspješno plasirala i u večini Evropskih zemalja.

MMDS možemo definisati Digitalnom bežičnom kablovskom televizijom.

Prijenos signala se vrši digitalnim putem zemaljskih predajnika, za razliku od večini poznatog DVB-T, za MMDS koristimo DVB-S tehnologiju, u skladu sa dobijenim dozvolama i vlastitim zakupljenim frekventnim spektrom dodeljenog od strane Regulatorne Agencije za Komunikacije.

Kod krajnjeg korisinika, za sam prijem signala od predajnika do korisnika - koristi se bežični prijenos putem manje satelitske antene i koaksialnim kablom, montirano sa strane stručnog TELINEA osoblja na jednom ili više TELINEA digitalnih prijemnika sa vrhunskom digitalnom slikom.

TELINEA MMDS prijemnici mogu zadovoljiti potrebe i najzahtijevnijeg korisnika, pored klasičnih analognih izlaza za starije TV uredjaje, možete gledati uz manju doplatu za HDMI kabal, sliku u vrhunskom HD kvalitetu na vašim LCD ili modernijim televizorima. Prijemnik možete koristiti i za multimedijski uredjaj, putem USB ulaza možete priključiti USB stick ili prijenosni disk, te snimati svoje omiljene serije putem našeg atraktivnog EPG - elektronskog programskog vodiča. USB ulaz možete koristiti i za gledanje vlastitog multimedijskog sadržaja.

Prijemnik ima ugradjen prostor za kodirnu karticu, koja se uz pretplatu TELINEA TV usluge, dodijeli i aktivira poslije sklopljenog korisničkog ugovora. Uz TELINEA TV pretplatu je mogućnost po cjenovniku priključiti više TELINEA MMDS digitalnih prijemnika.

Za razliku od drugih operatera, TELINEA se može pohvaliti, da je izmedju prvih MMDS operatera na globalnom tržištu, koja je uspjela vlastitim znanjem i tehnologijama preći rekordan broj TV kanala na MMDS sistemu, koji kod večine iznosi do 70 TV kanala, a unutar TELINEA MMDS sistema preko 140 TV kanala, što omogučava našim korisnicima osim osnovnog paketa odabir i dodatnih paketa TV kanala u kombinaciji sa internetom još fleksibilnije i bolje uslove paketa.

TELINEA MMDS je dostupna u gradskim i ruralnim područjima općina: Bihać, Cazin, Velika Kladuša, Sanski Most i Prijedor.

Prednosti MMDS televizije: Besplatan TV priključak Najbolji moguć kvalitet slike Savršen zvuk Brzo šaltanje TV kanala EPG – Elektronski programski Vodič Mogućnost odabira dodatnih TV paketa prema vlastitim potrebama i željama Nema ograničenja broja predplatnika po predajniku, Nema opasnosti od prekida kablova na javnim infrastrukturama, Brza i jednostavna montaža, Domet MMDS signala i više od 30 kilometara do krajnjeg korisnika, Dostupnost usluge praktično svugdje.

U slučaju, da ustanovimo, da ne postoje tehničke mogućnosti za TELINEA MMDS sistem, TELINEA je sposobna omogućiti alternativne metode pružanja usluge - putem revolucionarnog TELINEA IPTV MAGIC BOX-a. Navedena usluga je dostupna u slučaju, da korisnik nema mogućnosti za TELINEA MMDS sistem, te da ima tehničku mogućnost za TELINEA internet.

OSNOVNI

18KM

KOMBINUJ

60 TV KANALA

PROŠIRENI

23KM

KOMBINUJ

PREKO 100 TV KANALA

PINK

25KM

KOMBINUJ

PREKO 150 TV KANALA

Rentanje dodatnog MMDS ili IPTV receivera: 5 KM / mjesečno
Kupovina dodatnog MMDS receivera: 100 KM jednokratno
Kupovina dodatnog IPTV receivera: 200 KM jednokratno

Napomena:TV usluga je dostupna i fizičkim i pravnim licima
Besplatna TV prikjučna taksa za MMDS Televiziju
Priključna taksa za IPTV se plaća jednokratno 100 KM
Pretplata za uslugu MMDS i IPTV digitalne televizije ne uključuje RTV pretplatu
Preduslov za pretplatu na dodatne TV pakete je, da koristite osnovni TV paket
U cijenu jedne TV pretplate je uključen rent jednog receivera za prijem digitalnog signala na jednom televizoru
Jedan korisnik digitalne televizije može da ima priključena do tri televizora (jedan + dva dodatna)
Korisnik prema svojim potrebama odabere dodatne TV pakete, koji su mu omogućeni na svim dodatnim receiverima, uz jednu mjesečnu TV pretplatu
Ako korisnik želi priključiti više od tri televizora, cijene će se formirati u odnosu na zahtjeve korisnika
Terminalna oprema se daje na korištenje te ostaje u vlasništvu TELINEA-e, osim u slučaju da korisnik istu otkupi
Ugovor se zaključuje na neodređeno vrijeme s minimalnim periodom trajanja 18 mjeseci za MMDS uslugu
Ugovor se zaključuje na neodređeno vrijeme s minimalnim periodom trajanja 24 mjeseci za IPTV uslugu
U koliko se unaprijed obračuna godišnja pretplata, se priznaje 10% popusta na iznos godišnje pretplate
U navedene cijene je uračunat PDV