Sevdah TV


Telinea prvi kablovski distributer Sevdah TV u Bosanskoj krajini!

 

Prije desetak dana, u Bosni i Hercegovini je pokrenuta prva televizija na kojoj se 24 sata dnevno emituju isključivo sevdalinke. Radi se o novom medijskom projektu koji ima za cilj da promoviše i popularizira bosanskohercegovačku narodnu pjesmu sevdalinku u BiH, regionu i svijetu.

 

 

Ponosni smo na činjenicu da među prvima u BiH imamo Sevdah TV. Telinea je opredjeljena promociji naše kulture i tradicije tako da smo prepoznali značaj ove televizije. Jako nam je drago da i naši korisnici odlično reaguju na Sevdah TV kojeg već masovno gledaju!

 

Inače, muzički miks na Sevdah TV kreiraju muzički urednici sa preko 20. godina iskustva na domaćim radiostanicama. Pažljivo biraju sevdalinke u izvedbi legendi sevdaha, novih sevdahlija ali i izvođača kojima sevdah nije primarni pravac.

Sevdah TV će uskoro organizovati besplatna snimanja i promociju svih izvođača sevdalinki koji ih kontaktiraju te specijalna video izdanja koja će se distribuirati u cijeloj regiji.

 

Preporučite nas Vašim prijateljima, te omogućite sebi i Vašim prijateljima jedan mjesec besplatnog korištenja TELINEA usluga.