O nama


TELINEA je osnovana još davne 2008.godine, sa idejom da svojim korisnicima ponudi noviju, kvalitetniju i pouzdaniju uslugu. Telinea je vodeći provajder digitalne televizije i usluge širokopojasnog interneta na području Unsko-sanskog kantona, ali svoje usluge proteže i van granica kantona. Vođeni dugoročnim iskustvom na području telekomunikacija, te praćenjem najnovijih svjetskih trendova i konstantnim usavršavanjem znanja, pružamo visok nivo kvaliteta usluga i vrlo profesionalan odnos prema našim korisnicima.

Od samog osnivanja firme, cilj nam je bio pružiti korisnicima jednostavan način korištenja naših usluga, stoga smo bili jedni od prvih koji su svojim korisnicima ponudili bezični način pružanja usluge.

Prednosti koje su naši zadovoljni klijenti prepoznali kod nas su prije svega brzina usluge izlaska na teren radi otklanjanja poteškoća u radu sa našim uslugama, brzina priključka usluge, ali i efikasan pristup tehničke službe u radu sa klijentima.

U počecima našeg rada, prvobitno smo klijentima pružali samo usluge bežičnog interenta, da bismo nakon nekoliko godina svojim uslugama dodali i bežični telefon. Od 2012.godine, naša firma postala je bogata za još uslugu – digitalnu televiziju, koja korisnicima nudi više od 140 kanala različite tematike. Prvi smo na kantonu ponudili korisnicima novi sistem digitalne televizije koja djeluje bezičnim putem.

U našem radu sa korisnicima koristimo samo najsavremeniju opremu u suradnji sa ubnt.com digitalnom platformom. Cilj našeg poslovanja je imati odličnu saradnju sa svojim korisnicima, te ponuditi što bolje usluge kako privatnim, tako i pravnim licima.

Naša firma trenutno broji preko 15 uposlenika, zajedno sa  vanjskim saradnicima. Naši sektori se dijele na:

  1. Upravu;
  2. Prijemni odjel;
  3. Tehničku podršku korisnicima ;
  4. Terenska ekipa – monteri;
  5. Terenska ekipa – serviser na baznim stanicama ;
  6. Odjel za servisiranje  i
  7. Odjel za nabavu i skladištenje.

Tome da svojim korisnicima i klijentima nudimo samo najbolje svjedoče i podaci o velikom broju registriranih korisnika naših usluga, čiji broj se iz dana u dan poveća, te smo vođeni tim činom, pozitivno prinuđeni povećavati i broj naših uposlenika.

Naša misija je biti vodeći operater na Unsko-sanskom kantonu, ali i šire. Naša vizija je da budemo korisniku prvi izbor u komunikaciji, zato  jer vrijedi biti dio nas.